Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Цьогоріч надійшло 800 листів: ПЦУ розповіла про маєток Святого Миколая на Івано-Франківщині

    До Маєтку святого Миколая в селі Пістинь Івано-Франківської області щороку надходять сотні дитячих листів з усієї України та з-за кордону. Написані ручками та кольоровими олівцями, фломастерами, розмальовані та прикрашені, щирі дитячі прохання тут, у резиденції святого Миколая читають його помічники – і радо відповідають на них.

    Про це повідомляють в Православній церкві України.

    Старшим помічником святого Миколая в його резиденції є священник Василь Павлюк, який служить у церкві Успіння Пресвятої Богородиці в селі Старий Косів. Він розповідає, що відповідати на дитячі листи – дуже відповідальна справа. Адже важливо зберегти в дитині віру, всі її найкращі духовні прояви, та водночас не нашкодити, не понівечити її віру в чудо. Заохотити до добра, та не примножувати негативні риси, якщо вони є: заздрість, жадібність чи зневіру.

    Цьогоріч в резиденцію надійшло понад 800 листів, в яких діти просили святого Миколая подарувати їм іграшки, книжки чи якісь інші побутові речі, а також принести подарунки їхнім рідним. Та поряд із матеріальним вони завжди, а то й першочергово, просять про те, чого неможливо придбати за жодні гроші: про здоров’я для своїх рідних, про злагоду й мир в Україні та про допомогу для наших воїнів.

    «Щоб діти сміялися, щоб дорослі життя не боялися. Щоб війни не було, щоб більше добрих людей ставало. Щоб довго прожили тато і мама», – і подібних листів до резиденції надходять сотні, – розповідають в православній Церкві України.

    «Святителю Миколаю, моли Господа за нас, аби дитячі прохання про злагоду й мир в Україні не були марними!», – підсумували в ПЦУ.

    Нагадаємо, в УПЦ США провели святкове дійство присвячене життю Святителя Миколая. Також митрополит Епіфаній привітав діток з днем святого Миколая. Крім цього предстоятель ПЦУ звершив освячення храму на честь святителя Миколая чудотворця.

    Найсвіжіше

    Популярне