Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній звершив освячення храму на честь святителя Миколая чудотворця

    Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній 18 грудня 2021 року в Хотові, що на Київщині, звершив освячення престолу та храму на честь святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця.

    Про це інформує пресслужба Київської митрополії ПЦУ.

    Предстоятелю під час першої Божественної літургії у новоосвяченому храмі співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, благочинний Вишневського благочиння протоєрей Михаїл Ткач, настоятель храму протоєрей Михаїл Предко та запрошене духовенство.

    Згодом за Божественною літургією лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

    Наприкінці богослужіння Блаженнійший Митрополит Епіфаній звернувся до вірян з першосвятительським словом й привітав громаду з величною подією – освяченням престолу та храму.

    “Сьогодні справді для вашої громади велике торжество. Ми спільно звершили освячення цього прекрасного храму на честь святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця. Для кожної громади є справжнім святом, коли звершується освячення храму та престолу. Храм ми освятили на честь великого святителя Церкви Христової, який по особливому вшановуються. У день вшанування його пам‘яті ми даємо дарунки, виявляємо любов до наших ближніх. Адже людині потрібен не лише вияв уваги матеріальний, але й духовний дарунок – добре слово, порада і любов, що завжди є вищим за матеріальне”, – промовив митрополит Епіфаній.

    Предстоятель закликав вірян звертатися у молитвах до святителя Миколая, щоби Господь за його молитвами дарував все необхідне на шляху спасіння, а настоятелю побажав сил і натхнення для служіння Богові та для духовної підтримки військовослужбовців, наших новітніх героїв.

    Завершилася Божественна літургія уставним многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне