Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Рада Церков просить не послаблювати податки на гральні заклади

    Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій просить парламент відхилити законопроєкт № 2713-д, який передбачає додаткові преференції щодо оподаткування гральних закладів.

    Відповідний заклик ВРЦіРО пролунав до голови парламенту та керівників фракцій і груп 15 грудня, під час засідання Ради Церков, передає ІРС.

    Релігійні діячі підтвердили свою позицію проти зменшення оподаткування для організаторів азартних ігор.

    Законопроєкт № 2713-д втричі знижує ставки на дохід для операторів лотерей – з 30% до 10% від доходу, а також майже вдвічі знижує ставку податку для букмекерів і казино – з 18% до 10% від доходу. За словами церковників, така законодавча пропозиція руйнує ті мінімальні запобіжники поширення ігроманії, що існують у вигляді високих ставок оподаткування та повинні залишатися в цивілізованій державі, де влада дбає про гідність людини та моральне здоров’я суспільства.

    Крім цього, глави і представники церков і релігійних організацій підтримали ініціативу парламенту щодо створення урядової структури, яка буде опікуватися проблематикою дітей, однак запропонували реалізувати це шляхом створення Міністерства у справах сім’ї, дітей і молоді України.

    Щасливе дитинство неможливе поза сімейним оточенням. Тим більше формування державної політики в сфері дітей, молоді та сім’ї має здійснювати міністерство, а не державна служба, яка, як це визначено законом, – не може мати таких повноважень.
    На переконання ВРЦіРО, це має бути центральний орган виконавчої влади, який має відійти від практики ігнорування потреб дітей та сімей і виконання каральних функцій (відібрання дітей, позбавлення батьківських прав тощо), а стати державним органом, який буде вчасно виявляти неблагополуччя та допомагати сім’ям у подоланні складних життєвих обставин.

    Нагадаємо, раніше рада Церков закликала розробити державну сімейну політику в Україні. Також члени ВРЦіРО виступили проти Стамбульської конвенції.

    Найсвіжіше

    Популярне