П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Рада Церков закликала розробити державну сімейну політику в Україні

    30-го вересня в Острозькій академії відбулося виїзне засідання Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) на якому закликали розробити державної сімейної політики в Україні.

    Про це йдеться на офіційному сайті ВРЦіРО.

    «…виступаючи на захист традиційних сімейних цінностей українського народу, ми розуміємо під цим цілком конкретні та досяжні чесноти, які можуть об’єднати все українське суспільство та, на наше переконання, мають бути визначені як завдання державної сімейної політики», – йдеться в заяві представників ВРЦіРО.

    Також ВРЦіРО нагадали, про сумну статистику розлучень (особливо у перші роки шлюбних стосунків), незавершеність реформи інтернатів для сиріт (замість яких мають діяти дитячі будинки сімейного типу), масштабне соціальне сирітство, поширене явище домашнього насильства тощо.

    «Все це ще більше актуалізує необхідність (1) чіткого визначення пріоритетів держави у сфері сімейної політики, (2) утворення міністерства у справах сім’ї та подолання демографічної кризи та (3) затвердження відповідної державної програми з необхідним бюджетним фінансуванням», – підкреслили церковники.

    Нагадаємо, раніше Рада Церков заявляла, що піклування про сім’ї має стати національним пріоритетом.

    Найсвіжіше

    Популярне