Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Піклування про сім’ї має стати національним пріоритетом – заява Ради Церков

    Одна з найбільших цінностей кожної країни – це здорові та міцні сім’ї. Саме вони є запорукою зрілого й мудрого суспільства, тому піклування про сім’ї має стати національним пріоритетом.

    Про це йдеться у заяві Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій.

    «На жаль, статистика розлучень і випадків домашнього насилля загрозлива, а пандемія лише загострила ці проблеми. Вони є причиною невиліковних травм не лише для подружжя, але й для дітей. Травмовані особи несуть свої страхи й біль у доросле життя», – зауважили в Раді Церков.

    За переконанням ВРЦіРО, піклування про сім’ї має стати національним пріоритетом, бо демографічна криза – це реальна біда українського сьогодення.

    «Для кого здійснюються реформи, якщо за одне-два покоління в Україні не залишиться тих, хто буде тут жити й працювати?», – підкреслили в заяві ВРЦіРО.

    Сім’ї не повинні боятися народжувати через відсутність належного соціального захисту і відчуття нестабільності. Підготовка до сімейного життя має стати невід’ємною складовою шкільного навчання та виховання, відтак отримані у школі знання сприятимуть у створенні здорової сім’ї.

    Не конвенції та декларації, а реальне сприяння вихованню у молоді відповідальності та моральної зрілості здатні зробити сім’ї щасливими і захищеними.

    «Родині треба тільки посприяти, і вона з Божою допомогою знайде шлях свого зцілення. Міцні сім’ї в державі – цінніші за поклади золота й нафти, і без перебільшень є єдиною гарантією її розвитку і майбутнього», – підсумовується в заяві.

    Нагадаємо, Рада церков закликала уряд посилити відділи облдержадміністрацій, відповідальні за релігію.

    Найсвіжіше

    Популярне