Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністр оборони України виступив на Всеукраїнській конференції військових капеланів УГКЦ

    8-10 грудня 2021 року у Києві проходила XV Всеукраїнська конференція військових капеланів Української греко-католицької церкви на тему “Місія військового капелана”. Це щорічний захід, на який запрошуються священнослужителі, що перебувають на штатних посадах у силових структурах України, головні військові капелани єпархій та капелани резерву, які мають досвід служіння у районі бойових дій на Сході України, посадові особи Служб військового духовенства силових структур України, народні депутати України, представники органів влади, громадськості.

    Як інформує пресслужба Міністерства оборони України, цьогоріч до заходу долучився очільник оборонного відомства Олексій Резніков. Спілкування з представниками військового духовенства відбувся у режимі відеоконференції.

    “Кілька років тому на Марші Захисників в День Незалежності у Києві пройшла “коробка” військових капеланів. Вона викликала шалені емоції і в Україні, і у нашого ворога. У нас позитивні, а за “порєбріком” – острах. Ваша сила не в зброї – ви опікуєтесь душами наших воїнів, перебуваєте з ними у найскладніші моменти. Багато в чому завдяки вашій роботі формується незламний дух нашої Армії. А це – один з головних чинників перемоги. І я певен, що новий закон “Про Службу військового капеланства” дозволить робити цю роботу ще ефективніше”, – звернувся до учасників Конференції Олексій Резніков.

    В рамках заходу досвідом капеланського служіння у збройних силах США і Канади поділилися почесні гості конференції, зокрема військові капелани навчально-тренувальної місії “UNIFIER”. Цьогоріч на Конференції військові капелани говорили про ціннісні засади військового лідерства, механізм особистої стресостійкості та психологію втрати.

    Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук ініціював обговорення закону “Про службу військового капеланства” з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Своєю чергою, представники релігійної організації, адміністративний центр якої перебуває у столиці країни-агресора Москві – Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП), заявили, що боротимуться за те, щоб потрапити до військових частин і військових бригад української армії у якості капеланів.

    Найсвіжіше

    Популярне