Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Українська держава існує, поки має сильне військо — військовий капелан ПЦУ

    Заступник голови Синодального управління військового духовенства Православної церкви України зі співпраці з добровольчим рухом і Військовою службою правопорядку Збройних Сил України військовий капелан Павло Основенко відвідав дисциплінарний батальйон Військової служби правопорядку, де привітав з річницею ЗСУ та освятив відремонтоване приміщення.

    Про це повідомляє сайт «Армія-inform».

    Під час зустрічі з військовими капелан Павло Основенко зазначив: «Історія Українського війська налічує понад тисячу років. В нашій історії багато звитяжних сторінок, починаючи з часів Київської Русі, держави, яка була однією з найбільших та найпотужніших у тогочасній Європі. Згадаємо й часи Козацької держави та період національно-визвольних змагань початку ХХ сторіччя, а також часи Другої світової війни, коли Українська Повстанська Армія продовжила боротися за українську незалежність. З початком російсько-української війни саме Українське військо та його традиції зупинили ворога. Наша історія показує, що Українська держава існувала, коли мала сильне військо, тому сильні Збройні Сили є запорукою Незалежності України».

    Після привітань зі святом військовий капелан здійснив чин освячення щойно відремонтованих приміщень військової частини.

    Дисциплінарний батальйон Військової служби правопорядку єдина військова частина, де відбуваються виправлення, перевиховання та запобігання вчиненню злочинів військовослужбовцями строкової служби. Тому важливим залишається для військової частини душпастирська робота з особовим складом військового капелана ПЦУ.

    Нагадаємо, голова Верховної Ради підписав закон про капеланство, назвавши його важливим для реформування армії. Також у Луцьку капелани ПЦУ очолили спільну молитву за загиблими у районі проведення АТО/ООС.

    Найсвіжіше

    Популярне