Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Румунський Патріархат виступив проти COVID-сертефікатів для доступу до храмів

    Румунський Патріархат виступив проти обов’язку для священнослужителів і вірян мати при собі цифровий COVID-сертифікат для допуску до храмів.

    Таку думку Румунська Церква висловила на зустрічі представників релігійних конфесій з прем’єр-міністром та міністром охорони здоров’я Румунії у храмі в Бухаресті 2 грудня, передає orthodoxtimes.com

    «Подібно до того, як ця довідка не потрібна для доступу громадян до продуктових магазинів, аптек, лікарень, оскільки вони задовольняють насущні потреби громадян, так і фізична участь віруючих у богослужіннях у храмах задовольняє життєву потребу в духовній їжі та здоров’ї», – йдеться у заяві Румунської Церкви.

    Водночас у Румунській Церкві запевнили, що вони постійно дотримуються необхідних санітарних норм охорони здоров’я під час організації релігійних служб.

    12 листопада 2021 року Румунський Патріархат вже звертався до Палати депутатів Румунії з проханням не вводити зобов’язання надавати цифровий сертифікат ЄС для священнослужителів або віруючих як умову для очної участі в богослужіннях.

    Нагадаємо, патріарх Румунії заявив, що національна єдність є символом гідності румунського народу. Також за його словами християнину мало бути молитвеником і багато постити, треба бути ще й милосердним.

    Найсвіжіше

    Популярне