Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Румунії: Національна єдність є символом гідності румунського народу

    У Національний день Румунії, 1 грудня 2021 року, патріарх Румунської Православної Церкви Даниїл звернувся з посланням до всіх румун, наголосивши, що національна єдність є символом гідності румунського народу.

    «За всі блага Великого Союзу ми сьогодні дякуємо Богові, прославленому у Пресвятій Трійці. Ми дякуємо всім румунським героям, які пожертвували собою за свободу, єдність і гідність румунського народу… усі румуни мають священний обов’язок зберігати та плекати дар національної єдності як символ гідності румунського народу», – цитує слова патріарха orthodoxtimes.com.

    «Сьогодні, у 103-ту річницю Великого Союзу 1 грудня 1918 року, ми висловлюємо шану та вдячність усім засновникам великого діяння нашої історії, за яке протягом століть боролися румуни, знаючи, що об’єднання всіх румунських провінцій у одну унітарну румунську державу було вершиною багатьох жертовних, духовних і матеріальних зусиль для утвердження національної свідомості та прагнення до національної єдності», – підкреслив предстоятель Румунської Православної Церкви.

    У Національний день Румунії патріарх Даниїл закликав до молитви і солідарності та добрих справ допомоги тим, хто постраждав від пандемії Covid-19.

    Найсвіжіше

    Популярне