Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Найбільший у Європі. В Києві встановлять вертеп заввишки 38 метрів

    До Нового року та Різдва центр Києва прикрасять найбільшим у Європі вертепом – декорацією, що ґрунтується на символічному відтворенні народження Христа.

    Про це повідомляє kyiv.comments.ua та організатори Різдв’яного вертепу в Києві у коментарі до 5 каналу.

    «Блага звістка – ось тематика нашого свята. Ми покажемо вертеп – вертеп найбільший, підкреслюю, в світі: 38 метрів довжина кола, по якому будуть збудовані всі скульптури. Від Вифлеєму до України, як в Україні Різдво святкують», – розповів Ігор Добруцький, директор компанії Ukraine Folk, яка займається новорічними інсталяціями на Софійській площі.

    Вертеп буде встановлений на Софійської площі, а на українській ялинці буде «на 12 тисяч вогників більше, ніж на нью-йоркській». Чим прикрасять ялинку, поки невідомо. Традиційно ялинку прикрашають Вифлеємською зіркою, яка згідно з Біблією, показувала шлях волхвам до новонародженого Ісуса.

    Приблизна композиція Різдвяного вертепу виглядатиме так: у центрі вертепу сидітиме Марія з новонародженим, а навколо них розташується безліч ангелів, колядників та мудреців. Вартість ялинки цього сезону і декорацій для неї – близько 25-27 мільйонів гривень.

    На додаток до вертепу біля пам’ятника Богдану Хмельницькому буде залито ковзанку, яку зможуть відвідувати і дорослі, і діти. Відкриється різдвяно-новорічна інсталяція для всіх охочий 19 грудня, рівно на День пам’яті Миколая Чудотворця.

    Нагадаємо, вперше в Україні у Києві відбудеться духовний фестиваль «Величаємо Різдво Святого Миколая». Також ми повідомляли якою буде головна новорічна ялинка України. 

    Минулого року у представників Церкви ялинка викликала обурення, через капелюх на ній.

    Найсвіжіше

    Популярне