Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Коронакриза звела до нуля туризм до Віфлеєму – місця, де народився Ісус

    Напередодні Різдва у Віфлеємі за 8 кілометрів на південь від Єрусалиму готуються приймати туристів. Тут вже відреставрували легендарну базиліку Різдва Христового, а комунальники розвішують святкові гірлянди.

    Цього року вкрай мало туристів приїде подивитися знаменитий храм навіть під час сезону різдвяних свят. Виною всьому — пандемія та суворі обмеження, пише РБК Україна з посиланням на Times of Israel. За прогнозами видання, побувати тут на свята вдасться «одиницям людей».

    Віфлеєм боровся з пандемією коронавірусу майже два роки, і туристів тут не було практично весь цей час, пише ізраїльске видання. Гостей тут немає навіть напередодні свят.

    «Різдво – зазвичай піковий час для туризму в традиційному місці народження Ісуса, розташованому на Західному березі (річки Йордан – ред.). До пандемії тисячі паломників і туристів з усього світу святкували Різдво в базиліці й на прилеглій до неї площі», – йдеться у виданні.

    Раніше в цьому місяці Ізраїль знову відкрив свої кордони для вакцинованих туристів. Але очікується, що в цей святковий сезон до Віфлеєму приїдуть небагато людей. Тим більше що незабаром після відкриття кордонів Ізраїль 28 листопада на два тижні знову заборонив в’їзд всім, хто не є громадянами країни у зв’язку з поширенням нового штаму коронавірусу “Омікрон”.

    За даними Міністерства внутрішніх справ Ізраїлю, в першій половині листопада в Ізраїль прибуло трохи понад 30 000 туристів в порівнянні з 421 000 в листопаді 2019 року.

    Нагадаємо, базиліка Різдва Христового знаходиться стадії  завершення реставрації,  але потрібно ще 1,5 млн євро.

    Найсвіжіше

    Популярне