П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Базиліка Різдва Христового: на завершення реставрації потрібно 1,5 млн євро

    У Базиліці Різдва Христового у Віфлеємі практично завершено реставраційні роботи. Протягом восьми років на оновлення храму пішли близько 13 мільйонів євро — переважно це були пожертвування різних релігійних конфесій. Однак, щоб поставити крапку, не вистачає ще близько 1,5 млн. Але більшу частину амбітного проєкту (будівлю не ремонтували понад п’ять століть) здійснено і, що вкрай важливо, удосконалено дах.

    Про це повідомляє euronews.com

    Зіяд аль-Бандак, голова палестинського комітету з відновлення церкви: «Були постійні проблеми з дощовою водою, яка стікала по стінах. Це впливало на структуру будівлі та негативно позначалося на стан мозаїки та фресок. Псувалася й підлога. У нас було дуже багато роботи, пов’язаної з цими погодними факторами. Є ще одна проблема – дим, який підіймається від свічок, що горять».

    Храм був збудований у четвертому столітті на місці, де за Священним Переданням народився Ісус. Згідно з укладеним у XIX столітті договором, святиня знаходиться у спільному володінні Єрусалимської православної, Вірменської апостольської та Римо-католицької церков.

    Нагадаємо, нещодавно Єрусалимський патріарх відвідав предстоятеля Грецької Церкви, який визнав ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне