Середа, 10 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріарх закликав священників не святкувати Різдво за новим стилем – 25 грудня

    Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви патріарх Феофіл ІІІ закликав не святкувати Різдво Христове за новим стилем – 25 грудня. Про це йдеться у патріаршому посланні, яке адресоване скарбникам і священникам парафій, головам та членам місцевих рад та мирянам Єрусалимського Патріархату.

    Послання опубліковане 27 листопада на сайті Єрусалимського Патріархату і видане 13 листопада.

    Патріарх Феофіл підкреслив, що звертається до своєї пастви в письмовій формі, щоб «ще раз нагадати вам, що свято Різдва, як велике Господнє свято, відзначається з давніх часів з належним літургійним блиском нашим Патріархатом і високоповажним Святогробським Братством в день 25 грудня (за старим календарем), який відповідає 7 січня (за новим календарем), і наша христоіменна повнота слідує цьому».

    Предстоятель Єрусалимської Церкви закликав священників своєї пастви до того, «щоб в день 12 грудня (за старим календарем), який відповідає 25 грудня (за новим календарем), вони відкрили святі храми і співали послідування у Святих Отця нашого Спиридона, єпископа Триміфунтського чудотворця, яке містить Катавасії та інші святкові різдвяні гімни, а не службу Різдва 25 грудня».

    «Як відомо, ухвалення нового календаря поставило Православну Церкву обличчям до обличчя з пастирськими питаннями, які також мають соціальні наслідки і ми покликані вирішувати їх із почуттям відповідальності», – нагадав патріарх Феофіл.

    Він підкреслив, що 25 грудня за новим стилем «після вищезгаданого послідування свята святого Спиридона члени нашої Греко-Православної пастви можуть приступити до заходів соціального, а не церковного характеру».

    «Очікуючи дотримання вами цього нашого спонукання, до святкування великого свята Різдва у мирі та одностайності, ми щедро виливаємо наші батьківські побажання та патріархальні благословення від Пресвятого та Живоносного Гробу», – підсумовується в посланні

    Нагадаємо, нещодавно Єрусалимський патріарх відвідав предстоятеля Грецької Церкви. Також він відзначив шістнадцяту річницю інтронізації.

    Найсвіжіше

    Популярне