П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Шістнадцята річниця інтронізації Патріарха Єрусалимського (ВІДЕО)

    У понеділок, 22 листопада, Єрусалимська православна церква відзначила шістнадцяту річницю інтронізації свого предстоятеля – патріарха Єрусалимського Феофіла.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

    Для цієї радісної та важливої ​​події в Католиконі Храму Гробу Господнього о 10:30 була відслужена доксологія, яку очолив Єрусалимський патріарх Феофіл із духовенством, а також монахами, мирянами та генеральним консулом Греції в Єрусалимі Євангелом Вліорасом.

    «Ця подія – обрання й інтронізація Вашого Блаженства на славному та мученицькому престолі Матері Церков шістнадцять років тому канонічним та одностайним голосуванням членів Священного Синоду та представників нашої православної арабомовної пастви. Це сталося після періоду суворих випробувань, які наражали на небезпеку, але не зруйнували Церкву. Тоді Братство стало на весь ріст і відповідно до вимог своєї місії, засудило і відмовилося від незаконних угод про депортацію майна Патріархату, що має незліченну матеріальну та культурну цінність, що підривають статус-кво Старого міста Єрусалима, і звело Ваше Блаженство на Патріарший престол, щоб направити корабель Церкви з бурхливого моря туманної корупції в процвітаючий порт чесності, справедливості та прозорості», – сказав архієпископ Аристарх звертаючись до патріарха Феофіла.

    Потім до патріарха Феофіла звернувся Генеральний консул Греції Вліорас, за ним представники громад пастви та інші гості.

    Фото: orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне