П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Московський патріарх не помолився за жертв Голодомору, адже не визнає його штучним геноцидом

    Очільник Московського патріархату Кіріл (Гундяєв) проігнорував День пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років. На офіційному сайті РПЦ немає жодної згадки про молитву Кіріла за замордованих голодом українців внаслідок штучного голоду.

    Єрархія РПЦ не бажає Молитись за спокій душ невинно замордованих селян, у яких забрали всю їжу і пам’ятати про цей геноцид українського народу. Адже
    Голодомор навмисне і штучно свідомо і цілеспрямовано створило вище керівництво Радянського Союзу й Української СРР на чолі зі Сталіним, про що не вигідно пам’ятати в церкві Кремля. Голодомор мав придушити українські національно-визвольні рухи і фізично знищення частину українських селян.

    Варто зазначити, що у Біблії, батьком брехні названий диявол. Виникає закономірне питання, якщо у РПЦ брешуть щодо геноциду над українцями – Голодомору в Україні,  то яка ж це тоді Церква Христова?

    Також у РПЦ навмисне називають Голодомор «масовим голодом», не визнаючи штучного геноциду совєтської влади над українським народом.

    Попри те, що Моспатріарх Кіріл, підіграє російській пропаганді й ігнорує пам’ять про мільйони винищених українців, Вселенський патріарх Варфоломій помолився за жертв Голодомору. «Ми пам’ятаємо їхній трагічний кінець і… не повинні забувати про такий страшний голод», – сказав Вселенського патріарха Варфоломія І.

    Також за жертв Голодомору помолились в усіх храмах Православної Церкви України, а предстоятель ПЦУ очолив панахиду біля меморіалу за жертв Голодомору.

    Найсвіжіше

    Популярне