П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    “Диявольський проєкт сталінської системи”, – Вселенський патріарх закликав людство пам’ятати про страшну трагедію Голодомору

    Як раніше інформував “Духовний фронт”, з благословення та особистої високої участі Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія І, в суботу 27 листопада 2021 року, в храмі Святого Георгія на Фанарі відбулась Божественна Літургія та Панахида за жертвами Голодоморів в Україні.

    Після богослужіння Його Всесвятість звернувся до присутніх із закликом пам’ятати про страшну трагедію минулого і назвав винуватців цього жахливого злочину.

    “У цей день молитовно вшановуємо пам’ять жертв Голодомору – Великого голоду в Україні, однієї з найбільших трагедій людства, оскільки в міжвоєнний період ХХ століття, у 1932 та 1933 роках, він забрав життя від семи до десяти мільйонів благочестивих українців через голод у той час, коли Україна отримала щедрий урожай. Сьогодні ми молимося за упокій душ цих мільйонів… Ми пам’ятаємо їхній трагічний кінець і… не повинні забувати про такий страшний голод”, – цитує “Укрінформ” слова Вселенського патріарха Варфоломія І.

    Його Всесвятість зауважив, що Голодомор був диявольським проєктом сталінської системи, що було спрямовано на знищення християнської віри та Православної Церкви.

    “Ми наполягаємо на тому, що церкви та релігії можуть надихати, зміцнювати та підтримувати боротьбу за захист свободи та справедливості, а також виховувати дух миру, примирення та солідарності не лише через діалог та співпрацю між собою, а й через підтримку на суспільно-політичному рівні та в громадянському суспільстві ініціатив і рухів на захист людської гідності та фундаментальних свобод”, – сказав Вселенський патріарх.

    Повідомляється, що на богослужінні були присутні генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський, генконсули Польщі, Німеччини, Словаччини, Японії, Греції, Швейцарії, представники української та кримськотатарської громад.

    Найсвіжіше

    Популярне