Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Антіохійський очолив Літургію у Дубаї та зустрівся з шейхом

    У п’ятницю, 26 листопада, патріарх Антіохійський Іоанн Х очолив Літургію в церкві Благовіщення в Дубаї. Йому співслужили Григоріос Хурі, єпископ Еміратів і патріарший вікарій, а також священство.

    На літургії були присутні посол Румунії Адріан Мачелло, консул Румунії Ніколетта Теодорович, посол Сербії Станімір Вукішевич, посол Угорщини Усама Нафаа, консул Лівану Ассаф Думіт та представник Греції Посол Димитріос Томопулос, президент Баламандського університету д-р Еліас Варрак, а також багато віруючих, повідомляє  orthodoxtimes.com

    На завершення Літургії патріарх у своїй проповіді висловив радість від того, що перебуває серед своїх дітей у Дубаї, побажавши їм благословення.

    Він наголосив на важливості дотримання християнських цінностей і моралі, а також на необхідності єдності між членами християнської родини в умовах сучасного хаосу та розпаду концепції сім’ї.

    Він також закликав усіх бути єдиними в служінні ближньому, як добрий самарянин, особливо в ці важкі дні.

    Фото: orthodoxtimes

    Раніше патріарх Антіохійський відвідав шейха Нахайяна бін Мубарака Аль Нахайяна, Міністра толерантності та співіснування, у супроводі єпископа Грегоріоса Хурі та президента Баламандського університету Еліаса Варрака.

    Під час зустрічі патріарх Іоанн X висловив свою глибоку радість у зв’язку з цією братньою зустріччю та тісними стосунками з шейхом, а через Нього з Об’єднаними Арабськими Еміратами в цілому. Патріарх Антіохійський подякував шейху за постійну підтримку Баламандського університету.

    Шейх Нахайян привітав патріарха Іоанна X та супроводжувальну делегацію та наголосив перед Ним на важливості новаторської ролі Антіохійського патріархату та Баламандського університету на всіх рівнях, попри складні умови та обставини, які переживає регіон загалом та Ліван зокрема. Він також наголосив на необхідності збереження людської гідності та права на гідне життя в атмосфері безпеки, захищеності стабільності.

    Нагадаємо, на думку релігієзнавця Олександра Єфременка, РПЦ намагатиметься примирити Єрусалимську і Антіохійську Церкви, щоб залучитись підтримкою останньої.

    Фото: orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне