Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Бунтівному екс-схиігумену РПЦ Сєргію Романову можуть оголосити вирок до кінця листопада

    У п’ятницю 26 листопада 2021 року в Ізмайлівському районному суді міста Москва розпочнуться дебати сторін у справі відлученого від церкви екс-схиігумена Російської православної церкви Сєргія Романова, якого обвинувачують у схилянні до самогубства, порушенні права на свободу совісті та віросповідання та самоуправстві.

    “Коммерсантъ” з посиланням на представника сторони захисту Павла Бабікова інформує, що цього дня захист завершує надання своїх доказів у справі, після чого суд має розглянути клопотання щодо повторної психолого-лінгвістичної експертизи.

    Того ж дня розпочнуться дебати, під час яких державне обвинувачення озвучить клопотання про призначення терміну позбавлення волі для колишнього клірика РПЦ.

    Якщо дебати пройдуть швидко, то вирок екс-схиігумену Сергію Романову можуть оголосити наступного тижня. При цьому, адвокати вважають, що це станеться до 30 листопада.

    Нагадаємо, Ізмайлівський суд міста Москва розпочав 25 серпня 2021 року розгляд по суті кримінальної справи, порушеної проти колишнього священнослужителя РПЦ, екс-схиігумена Сєргія Романова.

    Колишньому клірику Моспатріархату пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    Наприкінці вересня 2021 року до обвинувачень було додано ще один пункт – п. “в” ч.2 ст. 282 Кримінального кодексу РФ, а саме, розпалювання ворожнечі за допомогою інтернету. По вказаному пункту обвинувачення, суд обиратиме запобіжний захід для Романова не раніше наступного тижня.

    За всіма висунутими обвинуваченнями Сєргій Романов своєї провини не визнав і заявив, що кримінальне переслідування пов’язане з непорозумінням, що виникли у нього з верхівкою РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне