Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Екс-схиігумен РПЦ Сєргій Романов у суді заперечив свою провину за всіма пунктами обвинувачення

    В Ізмайлівському суді міста Москва триває процес над відлученим від церкви екс-схиігуменом Російської православної церкви Сєргієм Романовим, якого обвинувачують у схилянні до самогубства, порушенні права на свободу совісті та віросповідання, самоуправстві та розпалюванні ворожнечі за допомогою інтернету.

    17 листопада 2021 року відбувся допит колишнього клірика, який заперечив власну провину за всіма пунктами обвинувачення. Щоправда, допит було тимчасово перервано через неправдиве повідомлення про замінування приміщення суду. Після перевірки будівлі кінологами, процес поновився.

    У своїх свідченнях екс-схимонах розповів власну історію становлення як священнослужителя, будівництва монастирів на Уралі та прийняття священничого сану.

    “В ході допиту схиігумен Сєргій неодноразово акцентував, що все оточення знало про його минуле як з його сповідей, так і з документів особової справи”, – цитує “Credo press” слова адвокатів підсудного.

    При цьому, кримінальну справу Сєргій Романов вважає наслідком свого конфлікту з єпархією, який, за його словами, відбувся з огляду на різницю в поглядах на будівництво храму на території Середньоуральського жіночого монастиря.

    Нагадаємо, Ізмайлівський суд міста Москва розпочав 25 серпня 2021 року розгляд по суті кримінальної справи, порушеної проти колишнього священнослужителя РПЦ, екс-схиігумена Сєргія Романова.

    Колишньому клірику Моспатріархату пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    Наприкінці вересня 2021 року до обвинувачень було додано ще один пункт – п. “в” ч.2 ст. 282 Кримінального кодексу РФ, а саме, розпалювання ворожнечі за допомогою інтернету.

    Найсвіжіше

    Популярне