Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії священник «розкаявся перед єпископом» за те, що захищав прихильника Навального

    У Росії «публічно розкаявся» єромонах РПЦ Віктор (Федотов), який написав листа своєму правлячому архієрею із захистом священника Георгія (Сухобокого). Раніше Сухобокого звільнили із всіх єпархіальних посад через прихильність до опозиційного політика Алєксєя Навального і вислали його в монастир.

    «Після закінчення зборів священноінок Віктор (Федотов) вибачився перед єпископом і приніс покаяння у присутності всього зібрання, розкаявшись у написанні відкритого листа від 12 листопада 2021 року, розміщеного на антицерковному інтернет-ресурсі „Ахілла“, визнавши це своїм помилковим вчинком, а написане — таким, що містить наклеп на правлячого архієрея», — так повідомляється на сайті Мелекеської єпархії РПЦ, до якої належав Сухобокий.

    Нагадаємо, що 12 листопада було опубліковано відкритий лист єромонаха Віктора (Федотова) до правлячого архієрея єпископа Діодора (Ісаєва). Лист містить висловлювання на захист священника Георгія Сухобокого та викриття на адресу архієрея. Зокрема там йшлось таке: «Отець Георгій опублікував пост про Алєксея Навального на своїй особистій сторінці у фейсбуці, а не на єпархіальних ресурсах. І цього було достатньо, щоб позбавити його всіх посад. Але я, наприклад, чітко пам’ятаю, як у серпні 2016 року, напередодні губернаторських виборів, Ви самі говорили про політику та просили всіх священнослужителів, щоб ми переконували населення голосувати за Сергея Ивановича Морозова. І Ви це говорили офіційно, а потім звітували про це перед владою. До речі, назвіть імена цих можновладців, перед якими Ви звітували».

    Фото: РПЦ / Покаяння єромонаха перед єпископом

    Найсвіжіше

    Популярне