Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ відправляє до монастиря священника, який симпатизував російському опозиціонеру

    Священнику, який захотів «потиснути руку» російському опозиціонеру Алєксєю Навальному, потрібна духовна реабілітація — таке рішення ухвалили у Мелекеській єпархії РПЦ.

    Клірика цієї єпархії Гєоргія Сухобокого не лише усунули від служіння у соборі, звільнили з посади прес-секретаря, а й вирішили відправити до монастиря. Про це він сам розповів у TikTok, повідомляє Credo.press.

    Раніше о. Гєоргій опублікував у соцмережах пост, в якому висловив симпатію Алєксєю Навальному, який відбуває термін у в’язниці. Пізніше невдоволення керуючого Мелекеською єпархією РПЦ єпископа Діодора викликало те, що о. Гєоргій спілкувався з «антицерковними» ЗМІ.

    Сухобокий порівняв «посилання до монастиря» із поміщенням людини у СІЗО. «А подальші їхні дії будуть зіставні з посадкою в місця, що не настільки віддалені. Мене хочуть відправити до монастиря, щоб там на мене чинили ще більший тиск, і щоб поряд не було нікого, хто зміг би мене підтримати. Це спроба абсолютно незаконного обмеження моєї свободи, а я хотів би діяти лише відповідно до закону нашої країни, який дозволяє мені перебувати там, де я хочу, якщо я не порушую закону держави. Тому не вважаю для себе можливим їхати туди», — заявив священник.

    Раніше Гєоргій Сухобокий поділився своїми планами на випадок відлучення від Церкви. Клірик повідомив, що планує поїхати до найближчих країн — України чи Польщі, де продовжить служити, але “це буде крайнім заходом”,

    Найсвіжіше

    Популярне