Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Скопіювали Варфоломія: РПЦ відкрила в США фонд імені Кіріла

    Схоже, що у Московському патріархаті змавпували нещодавню ініціативу Вселенського патріархату у США, де було створено Фонд імені патріарха Варфоломія. Тепер аналогічний «Фонд імені патріарха Московського Кіріла (Гундяєва)» відкрито при Свято-Володимирській семінарії РПЦ в США під час чергового візиту до цієї країни голови Відділу зовнішньоцерковних зв’язків РПЦ митрополита Іларіона (Алфєєва). Візит митрополита РПЦ до США відбувся одразу після того, як патріарх Варфоломій покинув цю країну.

    Фонд патріарха РПЦ Кіріла в США створено з метою стимулювання досліджень у сфері біблістики. Інформація про це з’явилася 12 листопада на сайті ВЗЦЗ РПЦ.

    У повідомленні сказано, що фонд був названий на честь предстоятеля РПЦ МП «внаслідок одноголосного рішення ради піклувальників семінарії, який висловив підтримку патріарху» московському Кірілу.

    Як повідомляється, гроші фонду дадуть змогу суттєво розширити можливості Свято-Володимирської семінарії РПЦ у вивченні Біблії.

    Нагадаємо, єрарх РПЦвУ назвав Порошенка послідовником сатани, бо він боровся з Московським патріархатом. Також у РПЦ готуються до нової зустрічі Моспатріарха Кіріла з Папою Франциском.

    Найсвіжіше

    Популярне