П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Створено фонд імені патріарха Варфоломія

    Вселенський патріарх Варфоломій розповів про мрію, яку мав від початку свого патріаршого правління і яка збувається через тридцять років. Він згадав про створення Фонду Патріарха Варфоломія, який зможе забезпечити економічне майбутнє Вселенського Патріархату.

    Говорячи про «тихі зітхання Матері-Церкви», Вселенський патріарх з розчуленням розповів про невідомі проблеми, з якими покликаний зіткнутися Константинопольський Патріархат, передає orthodoxtimes.com

    «(Створення фонду, – ред.) – це дуже чудова ініціатива, яка є практичним доказом поваги та любові наших віруючих тут (США) до Матері-Церкви, якій доводиться стикатися з сотнями труднощів і проблем. Багато з них відомі багатьом. Багато з них невідомі. Ми про них не розповідаємо. Ми їх переживаємо, і це тихі зітхання Матері-Церкви», – сказав Вселенський патріарх Варфоломій.

    Вселенський патріарх взяв участь у вечері засновників Фонду Вселенського Патріарха Варфоломія, на яку як основний доповідач був запрошений колишній Держсекретар США Майк Помпео.

    Патріарх Варфоломій також розповів про труднощі при створенні фонду, які були  подолані завдяки внеску архієпископа Елпідофора та отця Карлуцоса, і тому через кілька тижнів після святкування 30-річчя його обрання на Вселенський престол здійснилась мрія про забезпечення фінансового майбутнього патріархату.

    За словами Варфоломія, положеннями фонду передбачено, що накопичений капітал не можна буде використати протягом наступних п’яти років.

    Говорячи про необхідність створення фонду, Вселенський патріарх пояснив, що «місія Патріархату, безперечно, духовна. Це універсальне служіння вірних, культури та всього людства. Але якою б духовною не була ця робота, для її здійснення потрібні матеріальні кошти.

    Нашому Патріархату сьогодні належить лише дитячий будинок Принкіпо у Константинополі. І це сьогодні урізано з різних причин, які зараз не варто згадувати, – зауважив патріарх Варфоломій.

    Нагадаємо, раніше патріарх Варфоломій заявив, що йому байдуже, що РПЦ розгнівалась на Вселенський патріархат, через те що він зробив Українську Церкву автокефальною. Також патріарха Варфоломія прийняли в Посольстві Туреччини в США.

    Найсвіжіше

    Популярне