Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарха Варфоломія прийняли в Посольстві Туреччини в США

    Посол Туреччини в США Хасан Мурат Меркан влаштував прийняття Вселенського патріарха Варфоломія, архієпископа Елпідофора та членів офіційної делегації у Посольстві Туреччини у Вашингтоні. 

    Вселенський патріарх у своєму виступі зазначив, що «місія Вселенського Патріархату, як завжди, є суто духовною і демонструє, якою може бути Туреччина – не лише інклюзивним суспільством, але й будівником мостів між Сходом і Заходом, що є такою необхідною роллю в сучасному світі. У сфері міжконфесійного та міжкультурного діалогу саме Вселенський Патріархат стоїть на передньому краї наведення мостів порозуміння та взаємоповаги», повідомляє orthodoxtimes.com.

    Вселенський патріарх нагадав, що це вже третій його візит до США і кожного разу він відвідує турецьке Посольство.

    «Чуйність і вміння дипломатії зараз потрібні як ніколи, у світі, який часто розжарюється риторикою та ідеологіями, які ведуть до крайнощів», – підкреслив патріарх Варфоломій.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій зустрівся із президентом США Джо Байденом і обговорив з ним тиск на ПЦУ і Вселенський патріархат. Також він зустрівся із спікером палати Представників Ненсі Пелосі.

    Візит патріарха Варфоломія до Сполучених Штатів розпочався 23 жовтня і триватиме 12 днів. Під час зустрічі із Його Всесвятістю Варфоломієм І, держсекретар США Ентоні Блінкен запевнив, що США твердо буде відстоювати принципи релігійної свободи.

    Раніше патріарх Варфоломій в інтерв’ю говорив, що Вселенський патріархат  “християнізував та цивілізував” росіян. Також, він розкритикував деструктивну ізоляціоністську позицію РПЦ, у тому числі філії РПЦ в Україні (так званої УПЦ МП).

    Найсвіжіше

    Популярне