П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Прем’єр-міністр Канади привітав із 30-ю річницею інтронізації Вселенського патріарха

    Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо надіслав листа із вітаннями на честь тридцятиріччя інтронізації Вселенського Патріарха Варфоломія.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    «З нагоди 30-ї річниці обрання та інтронізації Вселенського Патріарха радий передати Вам найщиріші вітання та поздоровлення. Протягом тридцяти років Його Всесвятість Варфоломій, Архієпископ Константинопольсько-Нового Риму та Вселенський Патріарх, служив головним духовним лідером 300 мільйонів православних християн у всьому світі, включаючи членів Грецької Православної Архієпархії Канади. За цей час він працював, щоб донести послання любові та миру, а також просував важливі цінності та релігійні традиції», – йдеться у привітанні прем’єр-міністра Канади Вселенському патріарху.

    Він зазначив, що 30-річчя патріаршества Варфоломія дає православним християнам можливість поміркувати над подіями, які сформували історію та спадщину їхньої церкви.

    «Я впевнений, що грецькі православні християни в Канаді будуть радіти численним святкуванням, запланованим до цієї особливої події. Прийміть мої найкращі побажання…», – підсумував політик.

    Нагадаємо, 22 жовтня 2021 року Вселенський патріарх Варфоломій відзначив 30-ту річницю патріаршества. З цієї нагоди він відвідав США з архіпастирським візитом де зустрівся із вірними, духовенством та керівництвом цієї країни. На зустрічі із Джо Байденом Вселенський було відзначену деструктивні дії Моспатріархату і тиск на ПЦУ.

    Патріарх Варфоломій також відвідає Грецію де молитиметься із духовенством Елладської Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне