Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Після смерті Сабодана «УПЦ МП» згорнула всі діалоги, – богослов Кирило Говорун

    Відомий богослов архімандрит Кирило Говорун висловив думку, що після смерті митрополита Володимира (Сабодана) «Українська православна церква Московського патріархату» (Російська православна церква в Україні, – ред.) припинила всі об’єднавчі діалоги.

    «Нещодавно був на одному форумі в Київській Софії, де виступав відомий в Україні релігієзнавець Ігор Козловський. Він сам із Донецька та відсидів “на підвалі” два роки, поки його не обміняли. Він розповів цікавий епізод: його схопили за доносом одного суперправославного діяча. У своєму доносі цей діяч звинувачував Ігоря Анатолійовича в “організації діалогів”. Не терплять “молоді республіки” діалогів. До речі, і УПЦ МП після смерті митрополита Володимира згорнула усі діалоги», – написав Кирило Говорун у telegram.

    Раніше богослов розповів, що РПЦ керувались виключно політичним підґрунтям, коли розривали євхаристійний зв’язок з Константинополем. Він також впевнений, що Москва лише імітувала розв’язання українського розколу і просто затягувала цей процес протягом 30 років, а Вселенський патріархат його спромігся подолати за менш ніж рік часу.

    Найсвіжіше

    Популярне