Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    «Тандем Філарета та Авксентія – це такий собі московсько-троянський кінь», – релігійний експерт

    Релігійний експерт Олександр Єфременко прокоментував об’єднання розкольника із Істинно православної церкви Греції (ІПЦ Греції) митрополита Авксентія (Марінеса) з «УПЦ КП».

    Єфременко звернув увагу на час об’єднання Авксентія та припустив, що за цими діями може стояти Росія – країна агресор. На його думку, Російська православна церква прагне розсварити Афіни й Київ та відвернути увагу від власних провалів, зокрема невдалої спроби скинути Вселенського Патріарха через неканонічну зустріч в Аммані.

    «Так зване єднання владики Філарета з грецькими старостильниками схоже на цілеспрямовану провокацію Москви. Варто зауважити, що раніше, тобто до Об’єднавчого Собору, так званий митрополит Авксентій не виявляв свого бажання приєднатись до УПЦ КП. Виникає питання: “Чому?” Можливо тому, що не мав відповідних “вказівок зверху”? Доволі дивним виглядає і те, що це, так зване об’єднання, відбулось напередодні відвідин Вселенським патріархом Греції», – йдеться в дописі релігійного експерта у Фейсбук.

    Він також додав, що тандем Філарета та Авксентія – це такий собі московсько-троянський кінь.

    «Зазнавши фіаско у спробах розколоти єрархію Елладської Церкви, РПЦ вирішила розсварити Афіни з Києвом та Константинополем за рахунок Філарета та Авксентія. Темпи тиражування цієї новини російськими пропагандистськими ресурсами чергове тому підтвердження», – вважає Єфременко.

    Водночас за словами релігійного експерта «розпіарене Кремлем “об’єднання” не має і не може мати ніяких істотних наслідків.

    «Московський патріархат навмисно перебільшує цю так звану сенсацію, яку створили на порожньому місці, заради власної ж вигоди. Як я вже говорив у своїх попередніх дописах, усе це робиться для того, аби відвернути увагу від власних колосальних проблем», – підсумував Олександр Єфременко.

    Він також зауважив, що дії Філарета не знайшли підтримки ані в духовенства, ані в українського суспільства.

    Найсвіжіше

    Популярне