П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В Україні проведуть 21-й радіодиктант національної єдності. Коли і як взяти участь

    У вівторок, 9 листопада, відбудеться XXI Радіодиктант національної єдності, трансляція якого розпочнеться о 10:00 у спеціальному ефірі «Суспільної студії» на телеканалі «UA: Перший».

    Про це повідомила пресслужба Суспільного.

    У прямому ефірі «Суспільної студії» працюватимуть ведучі Ігор Шавро й Олена Зелінченко, які разом із глядачами писатимуть диктант.

    Зі студії читатиме його письменник, автор тексту диктанту Юрій Андрухович.

    В ефірі заплановані прямі включення з різних регіонів України — Київ, Харків, Одеса, Чернівці, та різних куточків світу — Ліван, Туреччина, Угорщина, Естонія, ОАЕ.

    Також будуть прямі включення зі спеціально облаштованих майданчиків написання диктанту в Національній бібліотеці імені Вернадського та в приміщенні Радіохабу Академії суспільного мовлення, де працюватимуть журналісти Суспільного.

    Радіодиктант розпочнуть читати о 10:30. Роботи прийматимуть онлайн та офлайн до 11 листопада до 10:30. Текст диктанту оприлюднять на сайті «Українського радіо» 11 листопада об 11:00.

    Актриса Римма Зюбіна відмовилася читати всеукраїнський радіодиктант національної єдності у 2021 році і пояснила, що їй важко було чути і читати безглузді звинувачення критиків на свою адресу. Вона зізналася, що вдруге навряд чи перенесе це в легкій формі.

    Про це Римма Зюбіна написала на своїй сторінці у фейсбуку.

    У 2020-му році вона читала 20-ий всеукраїнський радіодиктант національної єдності. До того багато років поспіль Олександр Авраменко писав текст диктанту і читав його в студії.

    Найсвіжіше

    Популярне