Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Сьогодні річниця єпископської хіротонії та день ангела в екзарха Вселенського патріарха єпископа Михаїла

    У древньому Константинополі (нинішньому Стамбулі) рік тому 8 листопада відбулась єпископська хіротонія архімандрита Михаїла на єпископа Команського Михаїла (Аніщенка), екзарха Вселенського патріарха. Її звершив Вселенський патріарх Варфоломій у співслужінні митрополита Переяславського і Вишневського Олександра (Драбинка), єпископа Володимир-Волинського і Турійського Матфея (Шевчука) та архієреїв Вселенської Патріархії.

    Також у цей день за новим стилем єпископ Команський Михаїл святкує свій день тезоіменитства (день ангела).

    8 листопада 2021 року екзарх Вселенського патріархату єпископ Команський Михаїл (Аніщенко) у Андріївській Церкві звершив Божественну літургію, повідомляє Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні». У своїй проповіді екзарх звернув увагу на християнську заповідь любові до ближнього.

    «Сьогодні в нас два свята співпадають: пам’ять святого великомученика Димитрія Солунського за старим стилем і пам’ять Небесних сил безплотних і Архангела Михаїла, за новим. Отже, сьогодні можна сказати подвійне свято, тому бажаємо, щоби Господь молитвами цих святих заступав всіх нас, благословляв, дав нам сил для того, щоб жити християнським життям і виконувати оту заповідь про яку сьогодні ми за вами чули в Євангелії, яку Господь дав своїм учням: “Любіть один одного”. Постараймося наскільки це можливо з нашого боку, любити один одного. Храни вас Бог», – сказав єпископ Команський Михаїл.

    Архівне відео хіротонії екзарха єпископа команського Михаїла.

    Найсвіжіше

    Популярне