Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Грузії поклала на Церкву частину провини за низькі темпи вакцинації

    Президент Грузії Саломе Зурабішвілі звинуватила у низькій вакцинації населення Грузинську Православну Церкву, але додала, що “ми всі відповідаємо за сьогоднішнє катастрофічне становище”.

    Президент Грузії сказала на брифінгу, що державні особи повинні робити більше для популяризації вакцинації, передає Інтерфакс.

    «Відповідальність також лежить на партіях, які проводять демонстрації, попри необхідність бути обережними, велика відповідальність і у патріархії (Грузинської Церкви, – ред.), яка утримується благословляти (вакцинацію), що залишає можливість окремим духовним особам проповідувати антивакцинаційну пропаганду, відповідальність лежить і на деяких представниках медичної сфери, чиї погляди шкодять спільній справі. І, нарешті, відповідальність лежить на громадянах, які через особисті страхи та своє здоров’я ставлять країну перед демографічною катастрофою”, – заявила Зурабішвілі.

    Також очільниця країни закликала уряд у рамках боротьби з пандемією COVID-19 з метою прискорення темпів вакцинації населення вжити термінових та суворих заходів.


    Нагадаємо, 3 листопада РПЦвУ провела мітинг проти вакцинації, коли в Україні від коронавірусу померло 720 людей. Зокрема ГО РПЦвУ “Миряни” підтримали цю демонстрацію та закликали йти на мітинг.

    РНБО звернуло на це увагу і назвало такі дії Кремля і її церкви спланованою спецоперацією проти України. За даними звіту РНБО, суттєву роль у поширенні ідей антивакцинаторства відіграє «одна із церков» – йдеться про РПЦ та РПЦвУ. Також колишній український топчиновник заявляв, що «найбільшої шкоди, як антивакцинатор завдає РПЦвУ».

    У самій Росії РПЦ навпаки закликає людей вакцинуватись, а митрополит РПЦ Іларіон (Алфеєв) розповідав про тисячі смертей від коронавірусу щодня. У РПЦ навіть є спеціальна «Робоча група при патріарху Московському… щодо координації діяльності церковних установ в умовах поширення коронавірусної інфекції». У ній повідомлялось, що за період менше ніж за тиждень  у період з 29 жовтня по 3 листопада від COVID-19 померло шість священників Московського патріархату.

    Раніше, 19 жовтня, в центрі столиці під будівлею Верховної Ради відбувся церковний мітинг вірян і священників РПЦвУ проти вакцинації від коронавірусу. Участь у мітингу проти вакцинації брав священник РПЦ із Почаєва.

    Фото: Букви

    Найсвіжіше

    Популярне