Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    Російські правоохоронці проводять обшуки у помешканнях парафіян та прихильників екс-схиігумена Сєргія Романова

    Співробітники Слідчого комітету Російської Федерації проводять обшуки у помешканнях вірян та відвідувачів Середньоуральського монастиря, контроль над яким протягом тривалого часу утримував позбавлений сану, відлучений від церкви екс-схиігумен Російської православної церкви Сєргій Романов, якого в Росії обвинувачують у схилянні до самогубства, порушенні права на свободу совісті та віросповідання, самоуправстві та розпалюванні ворожнечі за допомогою інтернету.

    Слідчі дії проходять у рамках епізоду кримінального провадження у відношенні бунтівного колишнього клірика, що стосується розпалювання ворожнечі.

    “Проводяться обшуки (в Єкатеринбурзі у людей, які відвідували монастир, – ред.), як ми вважаємо, з метою встановлення людини, яка розмістила відео з отцем Сергієм в інтернеті. Також проводяться допити свідків у цій справі”, – цитує “Credo press” заяву адвоката екс-схиігумена Павла Бабікова.

    Нагадаємо, Ізмайлівський суд міста Москва розпочав 25 серпня 2021 року розгляд по суті кримінальної справи, порушеної проти колишнього священнослужителя РПЦ, екс-схиігумена Сєргія Романова.

    Колишньому клірику Моспатріархату пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    Наприкінці вересня 2021 року до обвинувачень було додано ще один пункт – п. “в” ч.2 ст. 282 Кримінального кодексу РФ, а саме, розпалювання ворожнечі за допомогою інтернету.

    Найсвіжіше

    Популярне