П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Невідомі зловмисники намагались спаплюжити хреста на місці майбутнього храму перед його освяченням предстоятелем ПЦУ

    Як раніше інформував “Духовний фронт”, 21 жовтня, в день віднайдення мощей преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського, та з нагоди 10-ї річниці його канонізації і зарахування до лику святих, митрополит Київський і всієї України Епіфаній з першосвятительським візитом відвідав Чернігівську єпархію.

    Відомо, що о 12:30 того дня відбулось освячення хреста на місці спорудження майбутнього храму на Шерстянці і саме цей урочистий захід намагались зірвати невідомі зловмисники, спробувавши спаплюжити сам хрест.

    “Свобода.ФМ” повідомляє, що незадовго до початку освячення, одна з вірянок побачила, як хрест було повалено і намагалась повідомити про це до єпархіального управління. Проте всі священики були на богослужінні в кафедральному Катерининському храмі, відтак, про подію було повідомлено волонтеру Юнісу Аскерову.

    Активіст оперативно прибув на місце і вкопав хреста знову. Анонсоване освячення Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм відбулось вчасно і без подальших ексцесів.

    Фото поваленого хреста оприлюднив на власній сторінці у Фейсбук військовий капелан ПЦУ Євген Орда.

    Найсвіжіше

    Популярне