П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    8 Помісних Церков: духовенство Грузинської і Єрусалимської Церков особисто привітали патріарха Варфоломія

    22 жовтня відбулось урочисте богослужіння з нагоди 30-річчя патріаршества Вселенського патріарха Варфоломія. Привітати його із цією круглою датою, та з’єднатись у молитві приїхали єрархи з Александрійського патріархату, Єрусалимського патріархату, Румунського патріархату, Грузинського патріархату, Кіпрської церкви, Елладської Церкви та Православної церкви України.

    Також Албанська Церква надіслала свої вітання Вселенському патріарху.

    Що цікаво, у цьому спису є також Грузинська Православна Церква, яка не визнала ПЦУ, хоча частина духовенства цієї Церкви прихильно ставиться до незалежної Церкви України від Кремля.

    Варто підкреслити, що навіть від Єрусалимської Церкви було присутнє духовенство, попри те, що самого Єрусалимського патріарха постійно відвідують російські посли та посланці від ФСБ РФ. Сам він намагався скликати Амман, за задумом РПЦ мав підірвати авторитет і осудити дії патріарха Варфоломія.

    Таким чином, єрархи і духовенство 8 помісних Церков привітали Вселенського патріарха, що свідчить про правильність дій Вселенського патріарха в українському церковному питанні, зокрема скликання Об’єднавчого собору та надання Томосу ПЦУ.

    21 жовтня Вселенського патріарха Варфоломія відвідала делегація Елладської Церкви під проводом митрополита Додонського Хризостома. Митрополит передав вітання патріарху Варфоломію від Елладської Церкви з нагоди 30-річчя сходження на Вселенський престол, повідомляє fosfanariou.gr

    Фото: fosfanariou.gr

    Також патріарха привітав митрополит Кідонський, Дамаскін і духовенство Австралійської єпархії Вселенського патріархату.

    Нагадаємо, свої вітання на адресу Вселенського патріарха висловив предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній. Його привітання передав архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор (Писик), який прибув на Фанар.

    Також ми писали, що Румунська Православна Церква зробила Крок у визнанні ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне