Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав патріарха Варфоломія із 30-річчям патріаршого служіння

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав предстоятеля Константинопольської Православної Церкви патріарха Варфоломія із 30-річчям патріаршого служіння. Він зауважив, що зараз є ті, хто не усвідомив правильність всього зробленого патріархом Варфоломієм – але у належний час і вони побачать, зрозуміють і приймуть зроблене, бо воно – на благо Церкви Христової.

    «Ваша Всесвятосте, прийміть сердечні вітання від мене особисто та від повноти Православної Церкви України з нагоди подвійного визначного ювілею, який Ви відзначаєте цими днями – 30 років обрання та інтронізації на Патріарший Престол Великої Христової Церкви у Константинополі», – йдеться в офіційному повідомленні з нагоди ювілею.

    Митрополит Епіфаній у своєму привітанні сказав, що працюючи поруч з такими великими єрархами Церкви, як блаженної пам’яті митрополит Мелітон та патріархи Афінагор і Димитрій, патріарх Варфоломій примножував власний досвід, розширював пізнання, зростав духом.

    «Тому в час, коли 30 років тому постала потреба обрати нового Вселенського Патріарха – Ви воістину були достойним понести цей хрест, що доведене і плодами трьох десятиліть Вашої Патріаршої праці. Серед численних визначних досягнень, для повного перелічення яких не досить буде не лише листа, але навіть і великої книги, хочу назвати лише два – скликання і успішне проведення Святого і Великого Собору Православної Церкви та розв’язання українського церковного питання через скликання Об‘єднавчого Собору та надання Томосу про автокефалію Православної Церкви України», – зауважив митрополит Епіфаній.

    «Мудрість, мужність, незламність духу та жертовну любов явили Ви, здійснюючи ці великі справи. І хоча є ті серед наших братів, хто дотепер ще не усвідомив вірність всього зробленого – але у належний час і вони побачать те, що Ви побачили від початку, зрозуміють і приймуть зроблене, бо воно – на благо Церкви Христової, – йдеться у привітанні предстоятеля ПЦУ. – Радію, що під час візиту Вашої Всесвятості до Києва Ви особисто мали можливість побачити і відчути ту любов і вдячність, яку має православний український народ до Вас. Тож цим листом дозвольте лише поновити свідчення наших незмінних почуттів братньої любові, глибокої поваги і сердечної подяки Вашій Всесвятості за все, що Ви зробили і робите для Православної Церкви загалом і для помісної Української Православної Церкви зокрема».

    «Підносимо за Вашу Всесвятість молитви до Бога і просимо для Вас міцного здоров’я, невичерпних духовних і тілесних сил, многих і благословенних літ служіння!», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне