П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Афоні відбувся чин знайдення мощей старця Йосифа Ватопедського

    Братія Ватопедського монастиря на Афоні (Греція) в атмосфері покаяння в середу 20 жовтня розпочала чин знайдення мощей покійного старця Йосипа Ватопедського, духовного батька і керівника братії, засновника монастиря, через 12 років після його відходу до Господа.

    При знайденні мощей був присутній митрополит Лімасольский Афанасій, митрополит Неокрінійській і Каламарійський Юстин, єпископи Амафунтський Микола і Лідрський Епіфаній, ігумен монастиря Симонопетра старець Єлисей, ігумен монастиря Григоріат старець Христофор, ігумени Архімандрит Паїсій з монастиря Іоанна Предтечі Меса Потаму, Архімандрит Геннадій з монастиря Архангела Михаїла в Монагрі, Архімандрит Ніл з монастиря символу Христового, афонські отці, священники, ієромонахи та диякони, повідомляє orthodoxianewsagency.gr.

    Фото: Фейсбук

    Старець схимонах Йосип народився в 1921 р на острові Кіпр у багатодітній селянській родині. Мати, на ім’я Євгенія народила дитя на сьомому місяці вагітності в день пам’яті Святих безсрібників. Спочатку вона подумала, що дитина мертва, але немовля вижило.

    Фото: Старець Йосиф / Фейсбук

    Йосиф Ватопедський помер у 2009 році. За словами авторитетного духовного письменника ченця Мойсея Святогірця: «Старець Йосип був діяльним, сильним, невтомним, вдумливим і товариським … він створив велику і дружну чернечу братію і сприяв відродженню афонського чернецтва».

    Старець Йосиф, після своєї кончини / Фото: Ортодоксія

    Найсвіжіше

    Популярне