Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Вже три парафії на Вінниччині перейшли до ПЦУ: у селі Мізяківська Слобідка перереєстрували статут

    На Вінниччині громади ПЦУ продовжують збільшуватись, в той час, як прихильники РПЦвУ програють судові позови за користування храмів. Вже третя парафія офіційно приєдналась до Православної Церкви України у селі Мізяківська Слобідка, Калинівської ОТГ Хмільницького району. Віряни перереєстрували свій статут із РПЦвУ в ПЦУ.

    17 жовтня єрарх ПЦУ митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав цю парафію святої рівноапостольної Марії Магдалини, повідомляє архімандрит Софроній (Чуприна).

    «Минулого тижня місцева релігійна громада завершила процес перереєстрації статутних документів та приєдналася до канонічної помісної Православної Церкви України. За цей місяць, це вже третя релігійна громада, яка приєдналася до ПЦУ», – зазначає архімандрит ПЦУ.

    Нагадаємо, 14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, урочиста Божественна Літургія на честь престольного свята відбулася у Покровському храмі с. Ходаки Жмеринського (раніше Барського) району Вінницької області. Це перше престольне свято, яке громада відзначає у лоні канонічної помісної Православної Церкви України.

    Водночас у селі Новоживотів, що на Вінниччині парафіяни ПЦУ виграли всі суди проти РПЦвУ і потрапили до свого храму, який стояв зачинений із 2019 року. Пізніше, на покрови віряни РПЦвУ влаштували провокацію і не пустили громаду ПЦУ до власного храму.  10 жовтня на Вінниччині у селі Іванів невідомі побили вікна в храмі Православної Церкви України.

    14 жовтня на Вінниччині у селі Хижинці парафія ПЦУ потрапила у власний храм, після судової тяганини із Моспатріархатом.

    Найсвіжіше

    Популярне