П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині ще одна парафія приєдналась до ПЦУ: завершився процес реєстрації

    14 жовтня в селі Ходаки Жмеринського (раніше Барського) району Вінницької області парафія відсвяткувала своє престольне свято — день Покрови Пресвятої Богородиці в лоні Православної церкви України. Рішення вийти з підпорядкування Російській православній церкві в Україні (так званій УПЦ МП) і приєднатися до ПЦУ було ухвалено громадою ще наприкінці серпня, а процес реєстрації статуту у новій редакції завершився напередодні престольного свята.

    Про це йдеться на офіційному сайті Вінницької єпархії ПЦУ.

    З цією радісною подією жителів Ходаків перед початком служби привітав протоєрей Василій Коровай, якому доручено опікуватися парафією.

    У вересні священник вже звершував літургії у місцевому храмі – 21 вересня, у день свята Різдва Божої Матері та 26 вересня, напередодні свята Воздвиження Чесного Хреста Господнього. Після богослужінь протоєрей Василій проводив з вірянами бесіди про історію Церкви та значення церковних свят, надавав духовні поради та настанови. Плодами пастирської праці стала велика кількість парафіян, які приступили до таїнств Сповіді та Причастя під час Літургії у день Престольного свята свого храму.

    Фото: ПЦУ

    Після закінчення Літургії відбулась хресна хода навколо храму і були прочитані молитви за Церкву, за Україну та за українське військо. Протоєрей Василій привітав усіх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, а також, з Днем українського козацтва та Днем захисників і захисниць України.

    Священник переказав присутнім слова вітання від імені митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацького) родині Шушакових та іншим парафіянам, чиїми коштами і працею будувався храм, а також усій громаді, яка поповнила велику духовну сім’ю Помісної Православної церкви України на Вінниччині.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне