Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    “Імператорський спадкоємець” Романов та олігарх Малофєєв не приїдуть: Путінський режим раптово заборонив відкриття пам’ятника Алєксандру ІІ

    Перебування на території Російської Федерації, так званого, спадкоємця російського імператорського дому Георгія Романова неабияк дратує представників чинного правлячого путінського режиму.

    Це і не дивно, весілля “спадкоємця” в Ісакіївському соборі Санкт-Петербурга та його гуляння територією РФ у супроводі православного олігарха Константіна Малофєєва створили певний резонанс у ЗМІ та суспільстві, чим прогнозовано викликали заздрість Кремля.

    Можливо, остерігаючись ситуації, коли російський народ, відчуваючи гостре “патріотичне піднесення” через факт присутності “істинного царя”, може забажати складання повноважень Владіміром Путіним та реального возведення на трон Георгія Романова, у Кремлі вирішили чітко продемонструвати “хто в домі хазяїн”.

    “Духовний фронт” писав раніше, що на 10 жовтня 2021 року було заплановане відкриття пам’ятника російському імператору Алєксандру ІІ у Челябінську. Церемонію мали очолити Георгій Романов та спонсор спорудження монументу олігарх Константін Малофєєв.

    Однак, 8 жовтня цього року стало відомо, що влада раптово скасувала церемонію відкриття. При цьому, підстави для такого рішення виглядають, з огляду на сучасні реалії Росії, просто мізерними. З одного боку пролунала думка, що влада прагне розвести у часі форум Всесвітнього російського народного собору, День святих Челябінської митрополії та відкриття монументу Алєксандру ІІ. З іншого – міська адміністрація нібито виявила нестачу окремої дозвільної документації на встановлення пам’ятника, пише “Znak”.

    Зрозуміло, що такі дрібниці ніколи не заважали панівному російському режиму відкривати пам’ятники, освячувати церкви і вчиняти подібні пропагандистські акції. Однак, у вказаній ситуації, швидше за все, Кремль просто вирішив трохи знизити градус подій навколо Георгія Романова, який, як можуть вважати в Москві, аж занадто “загрався в імператора”.

    Відомо, що раптове скасування заходу стало цілковитим сюрпризом для Романова, Малофєєва та, так званої, челябінської еліти. Справа в тому, що всі запрошення на урочисте відкриття вже були надіслані, програма церемонії ретельно спланована, кошти на її підготовку витрачені.

    Чи готовий “імператорський спадкоємець” Георгій Романов визнати свою помилку, пообіцяти, що “це було востаннє”, і безапеляційно присягнути на вірність чинному путінському режиму? Відповіді на це питання, наразі, немає.

    Принагідно нагадаємо, під час помпезного вінчання Георгія Романова та італійки Ребекки Беттаріні в Ісакіївському соборі, офіційний Кремль відмежувався від цього заходу, усіляко демонструючи його малозначущість для сучасної Росії.

    Представник чинного російського “імператорського дому” Дмітрій Пєсков пояснив засобам масової інформації, що привітання “імператорського спадкоємця” та відвідання його весілля до повноважень адміністрації президента чи глави держави не входять, оскільки щоденно у Москві та у Санкт-Петербурзі відбувається надто багато церемоній укладання шлюбу, щоб приділяти якійсь з них окрему увагу.

    Найсвіжіше

    Популярне