Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    “Ігри престолів”: Владімір Путін і Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) проігнорували весілля “імператорського спадкоємця” Романова в Ісакіївському соборі

    1 жовтня в Ісакіївському соборі Санкт-Петербургу, з благословення предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кіріла (Гундяєва), відбулась церемонія вінчання, так званого, спадкоємця російського імператорського дому Георгія Романова, який узяв собі як дружину дочку італійського дипломата Ребекку Беттаріні.

    Це було перше за 120 років весілля члена династії Романових на території РФ. Чин вінчання провів митрополит Санкт-Петербурзький и Ладозький Варсонофій (Судаков), інформує “Фонтанка”.

    георгий романов, ребекка беттарини, свадьба, исаакиевский собор, санкт-петербург
    Весілля “імператорського спадкоємця” Георгія Романова. Фото: Міхаіл Огнєв / “Фонтанка”

    Перед входом до собору молодят зустрічали гвардійці Преображенського полку. Серед гостей були присутніми король Симеон Болгарський, титулярний король албанців Лека ІІ Зогу, племінник правлячого князя Ліхтенштейна принц Рудольф, брат еміра Катара шейх Мохаммед бін Хамад, прем’єр-міністр Люксембургу Ксав’є Беттель, російський православний олігарх Константін Малофєєв та інші гості. З числа представників чинної російської влади на весіллі була помічена лише представниця МЗС РФ Марія Захарова.

    георгий романов, ребекка беттарини, свадьба, исаакиевский собор, санкт-петербург
    Весілля “імператорського спадкоємця” Георгія Романова. Фото: Міхаіл Огнєв / “Фонтанка”

    Втім, з іншого боку, Кремль цілковито проігнорував весілля Романова. Представник чинного російського “імператорського дому” Дмітрій Пєсков заявив, що привітання “імператорського спадкоємця” та відвідання його весілля до повноважень адміністрації президента чи глави держави не входять.

    “Ні, президент ніяк не планує вітати молодят. Це вінчання ніяким чином не відноситься до нашого порядку денного. У Москві, і в Санкт-Петербурзі, і в інших містах Росії щоденно відбувається багато церемоній укладання шлюбу. Ми завжди бажаємо щастя молодятам”, – цитує Пєскова “Фокус”.

    Очільник РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв), який хоч і благословив проведення вінчання, також утримався від відвідин церемонії.

    В черговий раз нагадаємо, Георгій Романов – спадкоємець роду Романових по материнській лінії, котра визнається російськими монархістами спадкоємцями російського імператорського дому. Він – єдиний син Марії Романової і принца Прусського Франці Вільгельма. Через прабабку англійську принцесу Вікторію Меліту, він є далеким родичем принца Уельського Чарльза, короля Швеції Карла XVI Густава та інших монарших персон Європи.

    “Претендент на російський престол” є фігурантом “Миротворця”. Починаючи з 2014 року він неодноразово відвідував окупований Російською Федерацією Крим, порушуючи при цьому, державний кордон України. Підтримує агресивні дій РФ у відношенні України. Заявляв, що його не лякає можливість введення проти нього санкцій через відвідування тимчасово окупованих територій України.

    Найсвіжіше

    Популярне