Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Після гучного весілля “імператорський спадкоємець” Георгій Романов подорожує Росією у супроводі олігарха Малофєєва

    Після церемонії вінчання так званого, спадкоємця російського імператорського дому Георгія Романова з італійкою Ребеккою Беттаріні, що відбулось 1 жовтня 2021 року в Ісакіївському соборі Санкт-Петербургу, Романов лишився на території Росії. Член царської династії вирішив взяти участь у форумі Всесвітнього російського народного собору, організованому його другом – російським православним олігархом Константіном Малофєєвим.

    В рамках зазначеного форуму, 10 жовтня цього року Романов та Малофєєв очолять церемонію урочистого відкриття пам’ятника російському імператору Алєксандру ІІ у Челябінську, спонсором установки якого є олігарх Константін Малофєєв.

    Фото: Наіль Фаттахов / Znak.com

    Передуватиме відкриттю молебень у Свято-Симеонівському соборі Російської православної церкви, а після відкриття монументу, Романов у супроводі олігарха ознайомиться з процесом відновлення храму на честь Алєксандра Нєвского, пише “Znak”.

    Нагадаємо, Георгій Романов – спадкоємець роду Романових по материнській лінії, котра визнається російськими монархістами спадкоємцями російського імператорського дому. Він – єдиний син Марії Романової і принца Прусського Франці Вільгельма. Через прабабку англійську принцесу Вікторію Меліту, він є далеким родичем принца Уельського Чарльза, короля Швеції Карла XVI Густава та інших монарших персон Європи.

    “Претендент на російський престол” є фігурантом “Миротворця”. Починаючи з 2014 року він неодноразово відвідував окупований Російською Федерацією Крим, порушуючи державний кордон України. Підтримує агресивні дій РФ щодо України. Заявляв, що його не лякає можливість запровадження проти нього санкцій через відвідування тимчасово окупованих територій України.

    Його близький товариш олігарх Константін Малофєєв також є фігурантом “Миротворця”. Він відомий у зв’язку з привезенням до України “Дарів волхвів”, під прикриттям якого здійснювалась фінальна стадія підготовки до окупації Росією українського Криму та підготовка до вторгнення на територію Донецькою і Луганської областей.

    Через звинувачення в підтримці російської агресії проти України Константін Малофєєв включений до міжнародних санкційних списків. 22 липня 2014 року Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження щодо Малофєєва за підозрою в створенні не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань (ст. 260 Кримінального кодексу України).

    Найсвіжіше

    Популярне