Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Священик РПЦвУ скаржиться, що його принижують на блокпостах терористів «ЛНР» і Росії

    Священник РПЦ в Україні Алєксандр Авдюгін, який зараз проходить службу в окупованих терористами Ровеньках, назвав проходження «кордону» між ОРЛО і Росією відвертим знущанням з людей і приниженням.

    «Це ж розумом не осягнути, як доводиться вистоювати багатогодинні черги, зазнавати принизливих обшуків, пояснювати, що їдеш до мами, бачити фізіономії силовиків, що з цього, що з іншого боку, де в тобі бачать ворога, диверсанта і потенційного вибухонебезпечного суб’єкта», — скаржиться служитель РПЦвУ, який у 2014 році палко підтримував терористів, передає Депо.

    Крім того, він запропонував «владі республіки», тобто терористичній «ЛНР», особисто переконатися в умовах проходження блокпостів.

    «Сядемо зі мною в машину мою. У мене хороша, Nissan 2002 року, трошки збоку пом’ята, але зійде і давайте в будь-який час з’їздимо на будь-яку нашу митницю і подивимося. Тільки без попередніх дзвінків і погоджень. Я навіть рясу можу вдягнути», – пропонує любитель «русского міра».

    Нагадаємо, раніше Авдюгін скаржився, що кількість похоронів у нього зросла з часу окупації Ровеньків терористами.

    Авдюгін причетний до інформаційних атак на Україну та просуває проросійські наративи на відповідних ЗМІ. Є другом голови Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством та ЗМІ Владіміром Лєгойдою.

    Раніше, було перехоплено розмови служителя РПЦвУ із куратором із Москви, де перший обіцяв називати «українство – єрессю».

    Авдюгін і Лєгойда / Фото: Православіє.ру

    Найсвіжіше

    Популярне