Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Підписали спільне звернення. Вселенський патріарх і папа Римський зустрілись у Ватикані

    4 жовтня 2021 року, Вселенський патріарх Варфоломій зустрівся у Ватикані з Папою Франциском, повідомляє orthodoxtimes. com

    Глави церков брали участь в акції «Віра і наука: назустріч COP 26». На ній вчені і експерти обговорювали проблеми зміни клімату. Також у цьому заході брав участь голова ВЗЦЗ РПЦ митрополит Іларіон (Алфєєв).

    Учасники акції підписали спільне звернення перед початком 26-ї сесії конференції сторін Рамкової конвенції ООН про кліматичні зміни, яка відкриється 31 жовтня в шотландському Глазго. 7 жовтня глава Римсько-католицької і Вселенський патріарх візьмуть участь у завершальній церемонії міжнародної зустрічі «Молитва про мир» у Колізеї.

    Нагадаємо, раніше ми писали, що у Ватикані зустрілись релігійні лідери, серед яких папа Франциск та патріарх Варфоломій. На зустрічі йшлося про зміну клімату.

    За словами духовних лідерів, кожна істота на землі залежить від інших, відповідно до закону, вкладеного Богом на благо всього творіння. Визнання такого взаємозв’язку означає не тільки усвідомлення шкідливих наслідків наших безвідповідальних дій, але і визначення нових, ефективних моделей поведінки і рішень.

    Зміна екологічного курсу повинна також підживлюватися вірою, духовністю і «рушійною силою любові», яка не має культурних, політичних і соціальних кордонів.

    Найсвіжіше

    Популярне