Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Зміна клімату в центрі уваги. У Ватикані зустрілись Варфоломій, Франциск та інші духовні лідери

    4 жовтня у Ватикані відбулася зустріч «Віра та наука: на шляху до COP26», яку організовули посольства Великобританії та Італії спільно з Ватиканом.

    У зібранні взяли участь папа Франциск, вселенський патріарх Варфоломій та інші світові духовні лідери і науковці, повідомляє Vatican News.

    Вони зібралися, аби обговорити теми кліматичних змін з огляду на Конференцію ООН з питань клімату COP26, що відбуватиметься в Ґлазґо з 1 до 12 листопада 2021 року. На початку зустрічі у Ватикані учасники підписали «Звернення релігійних лідерів до COP26».

    Папа зазначив, що зустріч «Віра та наука: на шляху до COP26», яка у дусі братерства об’єднує багато культур та духовних традицій, підсилює усвідомлення того, що ми належимо до одного людства. «Кожен з нас має власну віру та духовну традицію, – підкреслює він, – але немає культурних, політичних чи соціальних кордонів чи бар’єрів, які би дозволяти нам ізолюватися».

    Папа зазначає, що Конференція ООН з питань клімату COP26 в Ґлазґо покликана «запропонувати ефективні відповіді на безпрецедентну екологічну кризу та кризу цінностей, у якій ми живемо, і, таким чином, запропонувати конкретну надію майбутнім поколінням: ми хочемо супроводжувати її своєю відданістю та своєю духовною близькістю».

    Найсвіжіше

    Популярне