Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ взяв участь в спільних заходах, де був присутній патріарх Варфоломій

    Після того як Синод РПЦ раніше декларував, що не буде брати участі у різних заходах де буде присутній Вселенський патріарх Варфоломій І, і після того, як предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) назвав патріарха Варфоломія «розкольником», глава відділу зовнішньо-церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв), взяв участь в спільному заході за участі Вселенського патріарха.

    Сам захід відбувся 4 жовтня у Ватикані – центрі Римо-католицької церкви. Глава ВЗЦЗ РПЦ митрополит Іларіон взяв участь у заході з «благословення патріарха Московського» Кіріла, повідомляє офіційний сайт Відділу зовнішньоцерковних зв’язків РПЦ.

    Також на сайті РПЦ повідомляють, що зі зверненнями до учасників звернулися, зокрема, папа Римський Франциск, патріарх Константинопольський Варфоломій І, архієпископ Кентерберійський Джастін Уелбі, верховний імам Університету Аль-Азхар (Єгипет) Ахмад Мухаммед ат-Тайеб, виконуючий обов’язки генерального секретаря Всесвітньої Ради Церков протоієрей Іоанн Саука, міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо, голова 26 сесії Конференції ООН зі зміни клімату Алок Шарма.

    В програмі заходу заявлено, що роль Варфоломія — як лідера православного світу, продовжує набирати дедалі більш важливого значення.

    У події також взяв участь глава Римо-католицької Церкви папа Франциск.

    Нагадаємо, це вже не перша ситуація, коли представники РПЦ беруть участь в заходах, де присутній Вселенський патріарх Варфоломій І, попри те, що вони обіцяли цього не робити.

    Під час візиту патріарха Варфоломія в Україну, митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич), який є правою рукою митрополита Онуфрія (Березовського) і другом олігарха Вадима Новинського, заявив наступне: «…наші вірні не зрозуміють, якщо предстоятель Української православної церкви (РПЦвУ, – ред.), чи якийсь представник буде на заходах, де присутній патріарх Варфоломій. Можемо сказати однозначно, що на тих заходах, де буде присутній патріарх Варфоломій, не буде представника Української православної церкви (РПЦвУ, – ред.)».

    Пізніше очільник РПЦвУ Онуфрій (Березовський) прийшов на урочистий парад з нагоди 30-ї річниці Незалежності України, де був присутній також патріарх Варфоломій І.

    Скріншот з прямої трансляції

    Найсвіжіше

    Популярне