П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Католицька Церква вільно здійснює пастирську діяльність в окупованому Криму – митрополит РКЦ

    Римо-католицька Церква може вільно здійснювати свою пастирську діяльність у тимчасово окупованому Криму.

    Про це в інтерв’ю польському виданню КАІ заявив Мечислав Мокшицький, архієпископ-митрополит Львівський, Голова Конференції римо-католицьких єпископів України.

    “У Криму є єпископ Яцек Пиль, який підпорядковується безпосередньо Святому Престолу. Наша Церква може вільно здійснювати там свою пастирську діяльність. Він бореться з певними матеріальними труднощами, але що стосується душпастирського служіння, це не обмежується”, – заявив Мечислав Мокшицький.

    Раніше “Духовний фронт України” писав як Римо-католицька церква знайшла спільну мову із окупаційною владою в Криму і отримує собори та земельні ділянки. Окупації Криму Ватикан не визнає, а договір з Росією про легалізацію РКЦ в окупованому Криму підписує.

    Водночас у серпні цього року за рішенням підконтрольного окупаційній російській владі Білогірського суду архімандрит ПЦУ Даміан за нібито «незаконне богослужіння» повинен сплатити штраф у розмірі 15000 рублів.

    Місія США в ОБСЄ закликала Росію припинити переслідування кримських татар і вірян Православної Церкви України на тимчасово окупованому півострові.

    Найсвіжіше

    Популярне