Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх: Скільки б не минуло століть, правда нашої віри завжди буде актуальною

    Вселенський патріарх Варфоломій у день святкування пам’яті священномученика Фоки, єпископа Сінопського, очолив Божественну літургію, яка відбулася в середу, 22 вересня 2021 року, в Святому храмі Месахоро.

    Святий Фока, що жив і мученицьки загинув у Сінопі Понтійському, є одним з тисяч мучеників, які пролили свою кров на цій благословенній землі наших батьків «за святу віру Ісуса Христа», відмовившись поклонятися ідолам. «Скільки б століть не минуло, для нас, християн, ця велика істина нашої віри завжди буде дійсною і актуальною», – підкреслив у своїй промові Вселенський патріарх, повідомляє orthodoxtimes.com.

    В іншій частині своєї проповіді, в зв’язку з недавнім початком нового навчального року, Вселенський патріарх побажав «від щирого серця, щоб цей рік був плідним і благословенним для всіх учнів».

    Патріарх Варфоломій також подякував місцевому митрополиту Кідонієському за його душпастирське піклування над вірянами.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій відвідає Грецьку Церкву на честь 30-річчя свого патріаршества. Також він зустрівся з папою Римським Франциском у Будапешті та звернувся до учасників міжрелігійного форуму G20.

    Найсвіжіше

    Популярне