Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій звернувся до учасників міжрелігійного форуму G20

    14 вересня 2021 року в Болоньї (Італія) завершився міжрелігійний форум G20, присвячений темі «Час лікування: мир між культурами, розуміння між релігіями». Патріарх Варфоломій звернувся до учасників міжрелігійний форуму G20.

    «Для нас велика честь бути з вами і брати участь в міжконфесійному форуму G20, щоб закликати членів G20 активізуватися і ефективно відповісти на найгостріші виклики нашого часу», – сказав Вселенський патріарх, передає nyxthimeron.com.

    Його промова торкнулась проблеми глобального потепління.

    «Чи є у всіх нас можливість утримати глобальне зростання температури нижче 1,5 градусів за Цельсієм до середини цього століття? Чи зможемо ми все пом’якшити ризики, пов’язані зі зміною клімату? Чи зможемо ми зберегти багатство природи, яке живить нинішнє і майбутні покоління? Чи зможемо ми запобігти вимиранню видів і зменшити втрату цінного біорізноманіття? Чи зможемо ми зупинити насильство між собою і проти Божого творіння? Чи вдасться нам покласти край війнам, усунути соціальну несправедливість і маргіналізацію наших ближніх? Відповіді на ці питання багатогранні».

    «Ми зібралися сьогодні тут, в громаді, щоб твердо об’єднатися у вірі в те, що ми здатні досягти успіху у вирішенні цього найважливішого глобального завдання. Якщо ми будемо проявляти благочестиву помірність і використовувати повагу і смиренність як духовних провідників відповідального і сталого виробництва та споживання, ми доб’ємося успіху», – впевнений патріарх Варфоломій.

    «Менш ніж за 30 років можна домогтися відродження нашої планети. Уявіть собі життя без викопного палива, – говорить патріарх Варфоломій. – Уявіть собі світ, в якому ми дбаємо один про одного. Якщо це буде реалізовано, то досягнення справедливості всередині і між поколіннями і ліквідація огидною бідності стануть можливими».

    «Щоб звільнити всіх нас від рабства марнотратного способу життя, необхідні безпрецедентна рішучість і людська енергія. Присвятивши силу нашої віри і винахідливість нашого розуму обмірковуванню рішень, ми зможемо вирватися з цього рабства. Як ми здатні зцілитися в громаді, так ми здатні і виправити в громаді неправильні шляхи, прийнявши мету захисту гідності та прав людини всіх людей», – зазначив Вселенський патріарх.

    Він закликав лідерів найбільших економік світу першими почати спільну роботу і координувати свої дії на підтримку стійкого навколишнього середовища і загальних зусиль по глобальному оздоровленню клімату.

    «Нас надихає бачення світу, об’єднаного благополуччям. Воістину, наші спільні зобов’язання можуть зцілити людство і його будинок, нашу планету», – підсумував Вселенський патріарх Варфоломій.

    Найсвіжіше

    Популярне