Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Умови для візиту Папи Римського до Росії так і “не визріли”, – держсекретар Святого Престолу П’єтро Паролін

    Візит Папи Римського Франциска до Російської Федерації найближчим часом не відбудеться. Про це розповів державний секретар Ватикану кардинал П’єтро Паролін, зауваживши, що передумови для такої поїздки, станом на сьогодні, так і не визріли.

    “Вважаю, що папа зацікавлений у тому, щоб відвідати Росії, як і інші держави, але поки умов для такого візиту немає. Бажання має реалізовуватись у конкретних умовах”, – цитує “Credo press” слова очільника дипломатичного відомства Святого Престолу, які він озвучив 22 вересня у Римі.

    Окрім цього, кардинал відзначив, що не має чіткого прогнозу стосовно того, чи можлива у найближчому майбутньому зустріч понтифіка з очільником Російської православної церкви патріархом Кірілом (Гундяєвим).

    “Credo press” також нагадує, що папа Франциск та Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) востаннє зустрічались в лютому 2016 року в Гавані. Тоді обидва першоєрарха заявили про свою відданість екуменічному діалогу.

    Своєю чергою відзначимо, запрошення президентом України Володимиром Зеленським Папи Римського Франциска до Києва на святкування 30-ї річниці Незалежності України влітку 2021 року викликало шквал критики з боку представників РПЦ, РПЦвУ (так званої УПЦ МП) та інших адептів “русского міра”.

    Тоді наближені до РПЦ ЗМІ називали Ватикан “лінією гібридного фронту світової війни проти російської цивілізації” і наголошували, що російський президент Владімір Путін жодного Папу Римського не запрошував до Росії – на канонічну територію РПЦ. Поряд з цим, жодний понтифік, на думку проросійських ЗМІ, не був і не буде бажаним гостем і в Україні, яка на їх думку, також нібито є канонічною територією РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне