П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    “Русскій мір” лютує через можливий візит Папи Римського до України і погрожує новими протестами у виконанні РЦПвУ

    “Дзвінок-запрошення президента України Володимира Зеленського Папі Римському Франциску 30 червня змусив знову звернути увагу на Ватикан – на цю лінію гібридного фронту світової війни проти російської цивілізації”, – такими словами починається публікація про імовірність візиту понтифіка до України на сторінках наближеного до Російської православної церкви сайту “Русская народная лінія”.

    Автор статті – представник так званого “русского міра”, публіцист з Києва Іван Назаренко – дозволив собі зневажливе ставлення до всього українського, у тому числі, до дати 30-річниці Незалежності України

    “Напередодні безславного ювілею”, – пише кремлівський прислужник, – “на 23 серпня заплановано саміт “Кримська платформа”, на якому учасники збираються обговорювати повернення півострову. В основних урочистостях вже погодився взяти участь патріарх Константинопольский Варфоломій, який, як відомо, вважає себе папою православного світу, являючись батьком нового українського розколу”, – сипле широковідомою російською православною любов’ю Іван Назаренко.

    На його думку, для повного щастя президенту України Володимиру Зеленському бракувало емблеми Папи Римського Франциска в ряду з прапорами офіційних делегацій.

    Назаренко висловив панівну думку для адептів “русского міра”, що і патріарх Варфоломій і Папа Римський Франциск вирішують в Україні свої стратегічні плани. Поряд з цим, він апелює до такого конспірологічного явища, як “пророцтва про пап” ХІІ століття, згідно з яким папа Франциск нібито є останнім понтифіком перед кінцем світу. Той факт, що ім’я його не Петро, як було передбачено, на думку автора статті, компенсується тим, що фактичним керівником Ватикану, як він вважає, є Державний секретар Святого престолу на ім’я П’єтро (П’єтро Паролін – ред.).

    Назаренко пише, що російський президент Владімір Путін жодного Папу Римського не запрошував до Росії – на канонічну територію Російської православної церкви. Хоча зустрічався він з трьома понтифіками: Іваном Павлом ІІ, Бенедиктом XVI та Франциском. Адепт “русского міра” відзначає, імовірно з метою посилення градусу конспірологічних заяв, що на всіх цих зустрічах був присутній П’єтро Паролін.

    На противагу Путіну, президент України Леонід Кучма запросив Папу Івана Павла ІІ до України, при цьому, він, як прямо і зухвало стверджують на сайті “Русскої народної лінії”, він не рахувався з тим, що Україна є нібито канонічною територією Російської православної церкви. При цьому, у публікації пишеться, що РПЦвУ (УПЦ МП) виступала проти візиту Папи Івана Павла ІІ, але до її позиції не прислухались.

    У розмові з понтифіком 30 червня 2021 року Володимир Зеленський пригадав, що ця їх розмова відбувається у 20-ту річницю візиту Івана Павла ІІ до України, і в серцях українців живе світла пам’ять про тогочасного Папу Римського. І цей факт ще дужче обурив мешканців міфічного “русского міра”.

    У розрізі сказаного, Іван Назаренко, з притаманною російською нетерпимістю, в’їдливо та зневажливо згадав зустріч Варфоломія І та Папи Франциска у Давосі, коли вони обмінялись доброзичливими, братерськими репліками. Тоді Вселенський патріарх назвав понтифіка неймовірно людяною, скромною та смиренною постаттю. Своєю чергою, Папа Римський запевнив, що особисто відчув дух братерства на зустрічі з Варфоломієм І, і наголосив на зростання бажання ще більшої близькості та взаємопорозуміння серед християн.

    Однак, мир та взаємопорозуміння – це зовсім не те, чого бажає Кремль, РПЦ і взагалі весь “русскій мір”. А тому, братерський діалог розлютив високодуховних російських православних.

    Наприкінці своєї феєричної публікації Іван Назаренко заявляє, що Варфоломій та Франциск своїми спільними діями перед “кінцем часів” намагаються об’єднати розкольників та єретиків “всіх мастей”, “створити вселенську псевдоцеркву” та “антицеркву на території високодуховної Росії”. Однак, як стверджує пропагандист “русского міра”, РПЦ буде боротись.

    “Рівень протесту православних проти візиту Варфоломія і Франциска буде помітно в день пам’яті святого Володимира Хрестителя, під час всеукраїнської хресної ходи у Києві 27 липня”, – погрожує Назаренко, не зазначивши при цьому, чи мають намір істинні російські православні задіяти для вказаної хресної ходи освячену духовенством РПЦ російську бойову техніку, танки ти балістичні ракети.

    Принагідно нагадаємо, серед адептів “русского міра” панує думка про колосальну загрозу для віри християнської з боку католицької церкви.

    Зокрема, член Ради Калузького регіонального відділення загальноросійської громадської організації “Знаніє” Владімір Литкін у своїй промові з нагоди перебування в Свято-Троїцькому кафедральному соборі Російської православної церкви у місті Калуга мощей святого князя Алєксандра Нєвского заявив про загрозу католицизму.

    “Державність Алєксандр Нєвскій фактично почав укріплювати ще в ХІІІ столітті, тому він дійсно видатна особистість. З точки зору Російської православної церкви він захистив Русь від вторгнення католицької віри”, – сказав Владімір Литкін, ніби підкреслюючи, що монголо-татарська навала виявилась меншим злом для Русі тих часів, а от католицизм, у його розумінні, загрожував тотально винищити всі російські скрєпи і викорінити високу духовність росіян.

    Найсвіжіше

    Популярне