Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Парадокс російської пропаганди: У ХІІІ столітті католицизм був більшою загрозою, аніж монголо-татарська навала

    З 25 по 27 червня цього року в Свято-Троїцькому кафедральному соборі Російської православної церкви у місті Калуга перебувають мощі святого князя Алєксандра Нєвского, 800-річчя з дня народження якого помпезно відзначають у Росії на всіх рівнях.

    З даного приводу місцевій газеті “Вєсть” дав інтерв’ю член Ради Калузького регіонального відділення загальноросійської громадської організації “Знаніє” Владімір Литкін, інформує “Ніка-ТВ”.

    Наводимо фрагмент його феєричної промови.

    “З історичної точки зору Алєксандр Нєвскій жив в таку епоху, коли татари завоювали практично всю руську землю. Однак, він є великим захисником земель і зміг відстояти західний напрямок. В той час відбулись великі битви – це і Нєвська битва і знаменита битва на Чудському озері.

    Державність Алєксандр Нєвскій фактично почав укріплювати ще в ХІІІ столітті, тому він дійсно видатна особистість. З точки зору Російської православної церкви він захистив Русь від вторгнення католицької віри”, – сказав Владімір Литкін.

    Ці слова з вуст Литкіна прозвучали так, ніби монголо-татарська навала виявилась меншим злом для Русі тих часів, а от католицизм, у його розумінні, загрожував тотально винищити всі російські скрєпи і викорінити високу духовність росіян.

    І саме за те, що Алєксандр Нєвскій став на бік Золотої Орди і не пустив на Русь католицизм, князя шанують в сучасній Росії такі видатні знавці-пропагандисти, як Владімір Литкін.

    Найсвіжіше

    Популярне